fbpx

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Περιήγηση και Αργολίδα και Σπάρτη

Η παρούσα εκδρομή σας παρουσιάζει δύο από τις κυριότερες πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας, την Κόρινθο και τη Σπάρτη και τις περιοχές που αυτές επηρέασαν. Στην πορεία θα επισκεφτούμε μέρη και τοποθεσίες που συνέβαλαν στην ελληνική ιστορία σε διάφορες περιόδους.

Η περιήγησή μας ξεκινά με μια στάση στον ισθμό της Κορίνθου, η οποία χωρίζει την Πελοπόννησο από την ηπειρωτική Ελλάδα. Μετά το κανάλι θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της αρχαίας Κορίνθου. Πριν από την επίσκεψή σας στο χώρο της αρχαίας Κορίνθου, το μικρό αλλά σημαντικό μουσείο θα δώσει μια γεύση από τον προηγμένο πολιτισμό της πόλης. Η τέχνη, όπως τα ψηφιδωτά, τα τελετουργικά και καθημερινά αντικείμενα δείχνουν μια πολύ εκλεπτυσμένη κουλτούρα. Θα το εκτιμήσετε περισσότερο όταν θα περπατήσετε ανάμεσα στις μεγάλες αρχιτεκτονικές δομές όπως ο ναός του Απόλλωνα και το Βήμα, το σημείο όπου ο Απόστολος Παύλος μίλησε στους ανθρώπους για τη νέα θρησκεία. Η επόμενη στάση είναι η ακρόπολη των Μυκηνών. Εκεί θα δείτε έναν από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς της Ευρώπης που έχει τις ρίζες του στη Νεολιθική περίοδο. Οι τάφοι και τα τείχη μαζί με την περίφημη Πύλη των Λεόντων, στέκονται εκεί για αιώνες και μας εκπλήσσουν. Τα μουσειακά ευρήματα συμπληρώνουν την εικόνα του μεγαλείου αυτού του πολιτισμού καθώς θα δείτε καλαίσθητη τέχνη και κοσμήματα αλλά και όπλα και πολεμικό εξοπλισμό. Στη συνέχεια θα απολαύσετε το γεύμα σας στο Ναύπλιο πριν ανακαλύψετε την πόλη. Θα θαυμάσετε τη νεοκλασική αρχιτεκτονική και τα Κάστρα που την περιβάλλουν όπως το Παλαμήδι, το Μπούρτζι και την Ακροναυπλία, τα διοικητικά κτίρια, καθώς το Ναύπλιο διετέλεσε πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Ο τελευταίος σταθμός μας, πριν επισκεφθείτε τη Σπάρτη, είναι η Επίδαυρος, όπου το αρχαίο θέατρο βρίσκεται στο ιερό Ασκληπιείο. Το θέαμα καταπλήσσει τους επισκέπτες με την ακουστική του αλλά δείχνει και το επίπεδο γνώσης της ανθρώπινης ψυχής. Ο τόπος στον οποίο βρίσκεται ήταν αφιερωμένος στον Ασκληπιό, τον θεό των ιατρών, και χρησιμοποιήθηκε επίσης ως νοσοκομείο και ερευνητικό κέντρο. Στη συνέχεια θα πάμε στη Σπάρτη όπου θα περάσουμε τη νύχτα.

Η πρώτη μας στάση το επόμενο πρωί θα είναι στο αρχαιολογικό μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης και της Λακωνίας. Τα αντικείμενα που εκτίθενται καλύπτουν το χρονικό διάστημα μεταξύ της νεολιθικής και της μεταγενέστερης ρωμαϊκής εποχής και τα ευρήματα από τα μεγάλα ιερά της Σπάρτης κατέχουν την πιο εξέχουσα θέση. Οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν γλυπτά και διάφορα αντικείμενα, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι τα ερείπια των ρωμαϊκών ψηφιδωτών δαπέδων από τη Σπάρτη. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι εξίσου ενδιαφέρον με το αρχαίο θέατρο, την Ακρόπολη και άλλα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Η επόμενη στάση μας θα είναι η καστροπολιτεία του Μυστρά. Ο Μυστράς ήταν η πρωτεύουσα του βυζαντινού δεσποτάτου του Μορέα τον 14ο και 15ο αιώνα. Ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα και δεν αποτελούσε πάντοτε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αφού το κατέκτησαν και οι Βενετοί. Έγινε ένα σημαντικό στρατιωτικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο και ο τελευταίος αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας προήλθε από εκεί. Η φυσική του ομορφιά είναι μαγευτική καθώς βρίσκεται σε ένα βουνό ύψους 634 μ. με εκπληκτική θέα στην κοιλάδα. Στη συνέχεια, μετά το γεύμα σας θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

ΓΚΑΛΕΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συχνές ερωτήσεις

Η χρέωση για τις εκδρομές και τις μεταφορές βασίζεται στο όχημα που θα χρησιμοποιηθεί, επομένως είναι ανά όχημα και όχι ανά άτομο

Η τιμή περιλαμβάνει τον οδηγό και το όχημα. Οι οδηγοί μας είναι πολύ ενημερωμένοι και μπορούν να σας δώσουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με τους αρχαιολογικούς χώρους, την αρχαία ιστορία αλλά και τη σύγχρονη ζωή και τον πολιτισμό, αν και απαγορεύεται από το νόμο να εισέλθουν στους χώρους μαζί σας. Εάν επιθυμείτε κάποιος να εισέλθει στους χώρους μαζί σας, μπορούμε να κανονίσουμε να έχετε ξεναγό με ένα επιπλέον κόστος.

Οι τιμές μας περιλαμβάνουν τον οδηγό με το όχημα, τα καύσιμα και σε περίπτωση ταξιδιού έξω από την Αθήνα περιλαμβάνουν επίσης το κόμιστρο των διοδίων και το κατάλυμα του οδηγού. Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται οι χρεώσεις στους χώρους, τα γεύματα και σε περίπτωση ταξιδιού εκτός της Αθήνας η διαμονή σας.

Τα φιλοδωρήματα δεν είναι υποχρεωτικά, εξαρτάται από τη διακριτική σας ευχέρεια εάν θέλετε να δώσετε και πόσο!

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ROGER BRANCOFORTE

We came to Athens and had the opportunity to have two tours with viptoursathens, they were polite, professional, and knowledgeable and funny. They put meaning to an already incredible experience. Most importantly, we made friends forever.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΑΛΗΣ

Just to say a huge thank you for the experience that you gave me. The team had the best time and energy that a kanoe-kayak adventure needs! Thank you for being so accommodating. You have a very professional and excellent team. It’s been a pleasure to meet you. I hope we can travel you again soon.

MARTA KOCH

You guys are AMAZING! Our group had a fantastic time on our three day tour in Sparta – Monemvasia and Olympia! From the first phone call through the execution of the tour, you were professional, and your team was wonderful – they care about their work and their clients. Thank you VIP Athens Tours!

EMMA HOOLBROOK

The combination of the archaeology, the food and wine experiences, the swimming and the generally relaxed atmosphere made for a very enjoyable tour. There was a high attention to detail. Our main tour guide was very enthusiastic and highly qualified. Excellent.

PETER RICHARD

The trip was fabulous. Stella and John provided us with a wealth of information. Each place we saw left a lasting impression. Everything had been organized soooo perfect!!! I have already recommended this trip to others. Thank you once again!

RICKY TUCKER

Many Thanks for organising my celebration trip in Greece for 40th Wedding Anniversary by lear jet. Excellent choice of Hotels, comfortable Day Trips not too strenuous, accompanied by an excellent, careful and knowledgeable Driver, Manos. Our Sincere Thanks to you and your team.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΕΡΕΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

1 ΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ – ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΜΥΚΗΝΕΣ- ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΥΚΗΝΩΝ – ΝΑΥΠΛΙΟ (ΚΑΣΤΡΟ) – ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ (ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ) – ΣΠΑΡΤΗ

2 ΜΕΡΑ

ΣΠΑΡΤΗ – ΛΑΚΩΝΙΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ – ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΑΘΗΝΑ