fbpx

CHECK AVAILABILITY

Περιήγηση στους Δελφούς

Αυτή η εκδρομή θα σας φέρει στο κέντρο του αρχαίου κόσμου, καθώς οι Δελφοί σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες ήταν ο ομφαλός της γης. Αυτή η καταπληκτική τοποθεσία εξαιρετικής ομορφιάς θα σας πάρει από την πόλη για μια μέρα και θα σας δείξει μια άλλη πλευρά της ελληνικής μυθολογίας που κρύβεται στα βουνά.

Η εκδρομή ξεκινάει με δυο ώρες οδήγησης στην ελληνική ύπαιθρο κατά μήκος πεδιάδων, λιμνών και βουνών. Οι ιστορίες και οι μύθοι που οι οδηγοί και οι ξεναγοί μας θα σας πουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα αποκαλύψουν τη μοναδική ενέργεια του τόπου. Λίγο πριν φτάσουμε στους Δελφούς θα περάσουμε από την Αράχοβα, μια όμορφη μικρή πόλη που είναι και χιονοδρομικό κέντρο. Στη συνέχεια σε μια από τις πλαγιές του Παρνασσού θα δούμε τους Δελφούς και το μαντείο. Το μαντείο ήταν ναός αφιερωμένος στον θεό Απόλλωνα, όπου άνθρωποι ή ακόμα και πόλεις μπορούσαν να συμβουλευτούν τον Θεό για σημαντικές αποφάσεις.

Ο θόλος του ιερού της Αθηνάς Προναίας ορατός από ψηλά είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό μνημείο των Δελφών και ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια. Αυτό το κυκλικό κτίσμα που χτίστηκε το 380 π.Χ. για άγνωστο λόγο, είναι ένα αριστούργημα της κλασσικής αρχιτεκτονικής και οι ιστορικοί ήδη από την αρχαιότητα δεν το αναφέρουν ως ναό. Ολόκληρη η περιοχή γύρω από αυτό ήταν μέρος του ιερού τόπου και θα μπορείτε να δείτε τα θησαυροφυλάκια, όπου φυλάσσονταν τα δώρα, την ιερή πηγή που ονομαζόταν Κασταλία, το θέατρο και το στάδιο όπου λάμβαναν χώρα οι αγώνες για να τιμήσουν τον θεό Απόλλωνα. Στο μουσείο τα αγάλματα και οι θησαυροί που βρίσκονται στην περιοχή θα κάνουν την επίσκεψή σας πιο ξεχωριστή. Μεταξύ των κοσμημάτων και των τελετουργικών αντικειμένων θα θαυμάσετε τον Ηνίοχο, ένα όμορφο άγαλμα ενός νεαρού αγοριού, το οποίο αποπνέει σεβασμό προς τον δημιουργό του. Μετά το γεύμα σας θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

ΓΚΑΛΕΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συχνές ερωτήσεις

Η χρέωση για τις εκδρομές και τις μεταφορές βασίζεται στο όχημα που θα χρησιμοποιηθεί, επομένως είναι ανά όχημα και όχι ανά άτομο

Η τιμή περιλαμβάνει τον οδηγό και το όχημα. Οι οδηγοί μας είναι πολύ ενημερωμένοι και μπορούν να σας δώσουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με τους αρχαιολογικούς χώρους, την αρχαία ιστορία αλλά και τη σύγχρονη ζωή και τον πολιτισμό, αν και απαγορεύεται από το νόμο να εισέλθουν στους χώρους μαζί σας. Εάν επιθυμείτε κάποιος να εισέλθει στους χώρους μαζί σας, μπορούμε να κανονίσουμε να έχετε ξεναγό με ένα επιπλέον κόστος.

Οι τιμές μας περιλαμβάνουν τον οδηγό με το όχημα, τα καύσιμα και σε περίπτωση ταξιδιού έξω από την Αθήνα περιλαμβάνουν επίσης το κόμιστρο των διοδίων και το κατάλυμα του οδηγού. Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται οι χρεώσεις στους χώρους, τα γεύματα και σε περίπτωση ταξιδιού εκτός της Αθήνας η διαμονή σας.

Τα φιλοδωρήματα δεν είναι υποχρεωτικά, εξαρτάται από τη διακριτική σας ευχέρεια εάν θέλετε να δώσετε και πόσο!

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ROGER BRANCOFORTE

We came to Athens and had the opportunity to have two tours with viptoursathens, they were polite, professional, and knowledgeable and funny. They put meaning to an already incredible experience. Most importantly, we made friends forever.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΑΛΗΣ

Just to say a huge thank you for the experience that you gave me. The team had the best time and energy that a kanoe-kayak adventure needs! Thank you for being so accommodating. You have a very professional and excellent team. It’s been a pleasure to meet you. I hope we can travel you again soon.

MARTA KOCH

You guys are AMAZING! Our group had a fantastic time on our three day tour in Sparta – Monemvasia and Olympia! From the first phone call through the execution of the tour, you were professional, and your team was wonderful – they care about their work and their clients. Thank you VIP Athens Tours!

EMMA HOOLBROOK

The combination of the archaeology, the food and wine experiences, the swimming and the generally relaxed atmosphere made for a very enjoyable tour. There was a high attention to detail. Our main tour guide was very enthusiastic and highly qualified. Excellent.

PETER RICHARD

The trip was fabulous. Stella and John provided us with a wealth of information. Each place we saw left a lasting impression. Everything had been organized soooo perfect!!! I have already recommended this trip to others. Thank you once again!

RICKY TUCKER

Many Thanks for organising my celebration trip in Greece for 40th Wedding Anniversary by lear jet. Excellent choice of Hotels, comfortable Day Trips not too strenuous, accompanied by an excellent, careful and knowledgeable Driver, Manos. Our Sincere Thanks to you and your team.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΕΡΕΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

1 ΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ- ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ – ΑΡΑΧΩΒΑ- ΔΕΛΦΟΙ- ΜΑΝΤΕΙΟ- ΚΑΣΤΑΛΙΑ (ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ & ΣΤΑΔΙΟ) – ΑΘΗΝΑ