ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Περιήγηση στη Βόρεια Ελλάδα

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Βόρειας Ελλάδας με αυτή την περιήγηση που σας οδηγεί σε μέρη εξαιρετικής ομορφιάς και ιστορικού ενδιαφέροντος. Θα επισκεφτείτε τοποθεσίες όπως τους τάφους των Μακεδόνων βασιλιάδων που είναι σύμβολα της ελληνικής δόξας και δύναμης. Αλλά θα έχετε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθείτε τα μέρη που ο ΑπόστολοςΠαύλος επέλεξε ως προορισμούς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του για να κηρύξει τον Χριστιανισμό.

Η περιήγησή μας ξεκινάει σε μια από τις πλαγιές του Παρνασσού, όπου βρίσκονται οι Δελφοί και το μαντείο. Το μαντείο ήταν ναός αφιερωμένος στον θεό Απόλλωνα, όπου άνθρωποι ή ακόμα και πόλεις μπορούσαν να συμβουλευτούν τον Θεό για σημαντικές αποφάσεις που ο θεός έδινε μέσω της ιέρειάς του.

Ολόκληρη η περιοχή γύρω από αυτό ήταν μέρος του ιερού τόπου και θα δείτε τα θησαυροφυλάκια, όπου φυλάσσονταν τα δώρα, την ιερή πηγή που ονομαζόταν Κασταλία, το θέατρο και το στάδιο όπου λάμβαναν  χώρα οι αγώνες για να τιμήσουν τον θεό Απόλλων. Στο μουσείο τα αγάλματα και οι θησαυροί που βρέθηκαν στην περιοχή θα κάνουν την επίσκεψή σας πιο ξεχωριστή. Μετά το γεύμα σας θα κατευθυνθούμε προς τα Μετέωρα.

Την επόμενη μέρα μετά τη διανυκτέρευση στην Καλαμπάκα, τη μικρή πόλη στη σκιά των Μετεώρων θα επισκεφτούμε δύο ή τρία μοναστήρια. Αυτοί οι καταπληκτικοί σχηματισμοί έχουν ύψος 131 μέτρα και σχηματίστηκαν πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια. Τα μοναστήρια εκπλήσσουν τους επισκέπτες με την τοποθεσία τους, καθώς είναι χτισμένα σε πολύ απόκρημνους βράχους και πλέον αποτελούν μέρος τους. Σήμερα υπάρχουν έξι μοναστήρια ανοιχτά στο κοινό. Στη συνέχεια, μετά το γεύμα σας θα οδηγήσουμε προς την Καστοριά. Η Καστοριά είναι μια πολύ όμορφη πόλη δίπλα σε μια λίμνη που την κάνει να μοιάζει με νησί. Είναι γνωστή κυρίως για τις γούνες που παράγει και σύμφωνα με τους ιστορικούς, τον μεσαίωνα οι γουναράδες τις περιοχής ήταν οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Στη συνέχεια θα οδηγήσουμε στη Θεσσαλονίκη όπου θα περάσουμε τη νύχτα. Το επόμενο πρωί θα επισκεφτούμε τους Φιλίππους, τον τόπο όπου ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε την πρώτη εκκλησία στην Ευρώπη. Τα αρχαία μνημεία προσελκύουν επισκέπτες καθώς η πόλη ήταν πολύ σημαντική κατά τη ρωμαϊκή περίοδο είναι το θέατρο και ο τόπος όπου βαφτίστηκε από τον Απόστολο Παύλο η πρώτη ευρωπαία χριστιανή. Πριν επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη για να περάσουμε τη νύχτα, θα κάνουμε μια τελευταία στάση στην Αμφίπολη. Στην Αμφίπολη το εύρημα που θα σας εντυπωσιάσει περισσότερο είναι ο τύμβος. Ένα εκπληκτικό οικοδόμημα με όμορφη τέχνη όπως ψηφιδωτά, τοιχογραφίες και αγάλματα. Το επόμενο πρωί θα επισκεφτούμε την Βεργίνα, την πρωτεύουσα της μακεδονικής αυτοκρατορίας. Οι τάφοι, οι θησαυροί που βρίσκονταν μέσα τους και το παλάτι που έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος θα σας προσφέρουν μια εμπειρία που θα θυμάστε. Η επόμενη στάση της ημέρας είναι το Δίον όπου θα περιηγηθείτε στα λουτρά, το Ωδείο, τα αρχοντικά και διάφορους ναούς και ιερά που διατηρούνται τόσο καλά ώστε θα δείτε την πόλη να ζωντανεύει. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη για τη νύχτα. Το επόμενο πρωί θα επισκεφτούμε όλα όσα έχει να προσφέρει η Θεσσαλονίκη. Είναι η δεύτερη πιο σημαντική πόλη στην Ελλάδα, μετά την Αθήνα και ήταν η δεύτερη επιλογή για την πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Ο μοναδικός χαρακτήρας της πόλης αποκαλύπτεται μέσα από τα όμορφα κάστρα, τα κτίρια και τις εκκλησίες και φυσικά το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον Λευκό Πύργο. Μετά το γεύμα σας θα επιστρέψουμε στην Αθήνα. Επιτρέψτε μας να σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να σταματήσετε στις Θερμοπύλες κατά την επιστροφή στην Αθήνα. Οι Θερμοπύλες είναι το πεδίο της μάχης όπου οι Έλληνες αντιμετώπισαν τους Πέρσες και οι 300 Σπαρτιάτες στρατιώτες έγιναν θρύλοι.

ΓΚΑΛΕΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συχνές ερωτήσεις

Η χρέωση για τις εκδρομές και τις μεταφορές βασίζεται στο όχημα που θα χρησιμοποιηθεί, επομένως είναι ανά όχημα και όχι ανά άτομο

Η τιμή περιλαμβάνει τον οδηγό και το όχημα. Οι οδηγοί μας είναι πολύ ενημερωμένοι και μπορούν να σας δώσουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με τους αρχαιολογικούς χώρους, την αρχαία ιστορία αλλά και τη σύγχρονη ζωή και τον πολιτισμό, αν και απαγορεύεται από το νόμο να εισέλθουν στους χώρους μαζί σας. Εάν επιθυμείτε κάποιος να εισέλθει στους χώρους μαζί σας, μπορούμε να κανονίσουμε να έχετε ξεναγό με ένα επιπλέον κόστος.

Οι τιμές μας περιλαμβάνουν τον οδηγό με το όχημα, τα καύσιμα και σε περίπτωση ταξιδιού έξω από την Αθήνα περιλαμβάνουν επίσης το κόμιστρο των διοδίων και το κατάλυμα του οδηγού. Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται οι χρεώσεις στους χώρους, τα γεύματα και σε περίπτωση ταξιδιού εκτός της Αθήνας η διαμονή σας.

Τα φιλοδωρήματα δεν είναι υποχρεωτικά, εξαρτάται από τη διακριτική σας ευχέρεια εάν θέλετε να δώσετε και πόσο!

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ROGER BRANCOFORTE

We came to Athens and had the opportunity to have two tours with viptoursathens, they were polite, professional, and knowledgeable and funny. They put meaning to an already incredible experience. Most importantly, we made friends forever.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΑΛΗΣ

Just to say a huge thank you for the experience that you gave me. The team had the best time and energy that a kanoe-kayak adventure needs! Thank you for being so accommodating. You have a very professional and excellent team. It’s been a pleasure to meet you. I hope we can travel you again soon.

MARTA KOCH

You guys are AMAZING! Our group had a fantastic time on our three day tour in Sparta – Monemvasia and Olympia! From the first phone call through the execution of the tour, you were professional, and your team was wonderful – they care about their work and their clients. Thank you VIP Athens Tours!

EMMA HOOLBROOK

The combination of the archaeology, the food and wine experiences, the swimming and the generally relaxed atmosphere made for a very enjoyable tour. There was a high attention to detail. Our main tour guide was very enthusiastic and highly qualified. Excellent.

PETER RICHARD

The trip was fabulous. Stella and John provided us with a wealth of information. Each place we saw left a lasting impression. Everything had been organized soooo perfect!!! I have already recommended this trip to others. Thank you once again!

RICKY TUCKER

Many Thanks for organising my celebration trip in Greece for 40th Wedding Anniversary by lear jet. Excellent choice of Hotels, comfortable Day Trips not too strenuous, accompanied by an excellent, careful and knowledgeable Driver, Manos. Our Sincere Thanks to you and your team.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΕΡΕΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

1 ΜΕΡΑ

ΔΕΛΦΟΙ – ΚΑΣΤΑΛΙΑ (ΜΟΥΣΕΙΟ & ΘΕΑΤΡΟ) – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

2 ΜΕΡΑ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΛΙΜΝΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3 ΜΕΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ- 1η ΕΚΚΛΗΣΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΜΦΙΠΟΛΗ (ΤΥΜΒΟΣ) – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

4 ΜΕΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΡΓΙΝΑ – ΔΙΟΝ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

5 ΜΕΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ – ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΑΘΗΝΑ