fbpx

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Περιήγηση στην Πελοπόννησο

Με αυτή την εκδρομή θα μπορείτε να απολαύσετε το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου σε ένα λογικό χρονικό διάστημα. Θα φροντίσουμε να απολαμβάνετε κάθε πτυχή του ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη Ελλάδα.

Η πρώτη μας στάση είναι ο ισθμός της Κορίνθου, ο οποίος χωρίζει την Πελοπόννησο από την ηπειρωτική Ελλάδα. Οι απόπειρες ανοίγματος ξεκινούν από την αρχαιότητα αλλά πραγματοποιήθηκαν το 1893. Μετά τη σύντομη στάση μας θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της αρχαίας Κορίνθου. Πριν περιπλανηθείτε στην αρχαία Κόρινθο, το μικρό αλλά σημαντικό μουσείο θα δώσει μια γεύση από τον προηγμένο πολιτισμό της πόλης. Η τέχνη, όπως τα ψηφιδωτά, όσο τα τελετουργικά και τα καθημερινά αντικείμενα δείχνουν μια πολύ εκλεπτυσμένη κουλτούρα. Στη συνέχεια, η τέχνη θα ζωντανέψει καθώς θα περπατήσετε ανάμεσα σε μεγάλες αρχιτεκτονικές δομές όπως ο ναός του Απόλλωνα και το Βήμα, το σημείο όπου ο Απόστολος Παύλος στάθηκε και μίλησε στους ανθρώπους για τη νέα θρησκεία. Η επόμενη στάση είναι η ακρόπολη των Μυκηνών. Εκεί θα δείτε έναν από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς της Ευρώπης που έχει τις ρίζες του στη Νεολιθική περίοδο. Οι τάφοι των βασιλιάδων και τα απομεινάρια των τειχών μαζί με τη διάσημη Πύλη των Λεόντων στέκουν εκεί για αιώνες και μας αιφνιδιάζουν. Στην περιοχή της Αργολίδας υπάρχει και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου που βρίσκεται στο ιερό Ασκληπιείο. Το θέατρο καταπλήσσει τους επισκέπτες με την ακουστική του. Ο τόπος στον οποίο βρίσκεται είναι αφιερωμένος στον Ασκληπιό, τον θεό των ιατρών, και χρησιμοποιήθηκε επίσης ως νοσοκομείο και ερευνητικό κέντρο. Η τελευταία μας στάση είναι το Ναύπλιο όπου θα περάσουμε τη νύχτα. Η συμβολή του Ναυπλίου στην ελληνική ιστορία ξεκινάει από την αρχαιότητα όταν ήταν λιμάνι και φτάνει στο αποκορύφωμά της όταν έγινε η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας. Θα θαυμάσετε τη νεοκλασική αρχιτεκτονική και τα Κάστρα που περιβάλλουν την πόλη όπως το Παλαμήδη, το Μπούρτζι και η Ακροναυπλία.

Μετά την επίσκεψή μας στο Ναύπλιο θα κατευθυνθούμε στη Σπάρτη όπου θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης και της Λακωνίας. Οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα γλυπτά και διάφορα τεχνουργήματα. Ο αρχαιολογικός χώρος της Σπάρτης είναι εξίσου ενδιαφέρον με το αρχαίο θεάτρο, την Ακρόπολη και άλλα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Η επόμενη στάση μας θα είναι η καστροπολιτεία του Μυστρά. Ο Μυστράς ήταν η πρωτεύουσα του βυζαντινού δεσποτάτου του Μωρέως τον 14ο και 15ο αιώνα και σύντομα έγινε σημαντικό στρατιωτικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο. Στη συνέχεια θα οδηγήσουμε στη Μονεμβασιά όπου θα περάσουμε τη νύχτα. Το επόμενο πρωί θα επισκεφθούμε την πόλη με τα στενά δρομάκια όπου θα δείτε το φρούριο. Το κάστρο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 κατά των Οθωμανών. Η Μονεμβασιά θα σας εντυπωσιάσει με την απλότητα της ομορφιάς της αλλά και με την πλούσια ιστορία της και την απέραντη θέα της ανοιχτής θάλασσας. Η επόμενη επίσκεψή μας θα βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης. Η Μεσσήνη είναι μια αρχαία πόλη που διατηρείται καλά καθώς ανασκαφές αποκάλυψαν όλα τα σημαντικά κτήρια που ανέφεραν οι ιστορικοί, όπως ο ναός του Δία, το θέατρο, τα τείχη , το στάδιο και πολλά άλλα. Στη συνέχεια θα πάμε προς το παλάτι του Νέστωρα. Ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα, καθώς είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κτίσματα της Νεολιθικής Εποχής. Στο παλάτι θα μπορείτε να περπατήσετε ανάμεσα από αποθήκες, εργαστήρια, λουτρά και αίθουσες υποδοχής. Μετά το παλάτι θα οδηγήσουμε στην Καλαμάτα όπου θα περάσουμε τη νύχτα.

Το επόμενο πρωί θα επισκεφθείτε τον ιερό χώρο της Ολυμπίας. Θα περιπλανηθείτε στον τόπο που οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν ως θρησκευτικός εορτασμός και ως γιορτή προς τιμήν του ανθρώπινου σώματος και πνεύματος. Εκεί θα δείτε το ναό όπου έστεκε το περίφημο άγαλμά από χρυσό και ελεφαντόδοντο αφιερωμένο στον Δία, τον πατέρα όλων των θεών και όλων των ανδρών. Ο χώρος δείχνει επίσης ότι η Ολυμπία έγινε ένα από τα πιο ιερά μέρη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Μεσόγειο. Θα δείτε το στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων χωρητικότητας 45.000 ατόμων μαζί με τα κτίρια όπου οι αθλητές έμεναν και εξασκούνταν. Το μουσείο είναι ένα από τα πιο σημαντικά στην Ελλάδα και ο κύριος πρωταγωνιστής είναι ο Δίας και είναι γνωστό κυρίως λόγω των αγαλμάτων. Τα αγάλματα είναι όμορφα και θα σας εκπλήξουν όχι μόνο με τις λεπτομέρειες τους, αλλά και με τη φιλοσοφία πίσω από αυτά. Την επίσκεψη ακολουθεί γεύμα σε ένα τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο και στη συνέχεια η επιστροφή στην Αθήνα.

ΓΚΑΛΕΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συχνές ερωτήσεις

Η χρέωση για τις εκδρομές και τις μεταφορές βασίζεται στο όχημα που θα χρησιμοποιηθεί, επομένως είναι ανά όχημα και όχι ανά άτομο

Η τιμή περιλαμβάνει τον οδηγό και το όχημα. Οι οδηγοί μας είναι πολύ ενημερωμένοι και μπορούν να σας δώσουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με τους αρχαιολογικούς χώρους, την αρχαία ιστορία αλλά και τη σύγχρονη ζωή και τον πολιτισμό, αν και απαγορεύεται από το νόμο να εισέλθουν στους χώρους μαζί σας. Εάν επιθυμείτε κάποιος να εισέλθει στους χώρους μαζί σας, μπορούμε να κανονίσουμε να έχετε ξεναγό με ένα επιπλέον κόστος.

Οι τιμές μας περιλαμβάνουν τον οδηγό με το όχημα, τα καύσιμα και σε περίπτωση ταξιδιού έξω από την Αθήνα περιλαμβάνουν επίσης το κόμιστρο των διοδίων και το κατάλυμα του οδηγού. Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται οι χρεώσεις στους χώρους, τα γεύματα και σε περίπτωση ταξιδιού εκτός της Αθήνας η διαμονή σας.

Τα φιλοδωρήματα δεν είναι υποχρεωτικά, εξαρτάται από τη διακριτική σας ευχέρεια εάν θέλετε να δώσετε και πόσο!

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ROGER BRANCOFORTE

We came to Athens and had the opportunity to have two tours with viptoursathens, they were polite, professional, and knowledgeable and funny. They put meaning to an already incredible experience. Most importantly, we made friends forever.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΑΛΗΣ

Just to say a huge thank you for the experience that you gave me. The team had the best time and energy that a kanoe-kayak adventure needs! Thank you for being so accommodating. You have a very professional and excellent team. It’s been a pleasure to meet you. I hope we can travel you again soon.

MARTA KOCH

You guys are AMAZING! Our group had a fantastic time on our three day tour in Sparta – Monemvasia and Olympia! From the first phone call through the execution of the tour, you were professional, and your team was wonderful – they care about their work and their clients. Thank you VIP Athens Tours!

EMMA HOOLBROOK

The combination of the archaeology, the food and wine experiences, the swimming and the generally relaxed atmosphere made for a very enjoyable tour. There was a high attention to detail. Our main tour guide was very enthusiastic and highly qualified. Excellent.

PETER RICHARD

The trip was fabulous. Stella and John provided us with a wealth of information. Each place we saw left a lasting impression. Everything had been organized soooo perfect!!! I have already recommended this trip to others. Thank you once again!

RICKY TUCKER

Many Thanks for organising my celebration trip in Greece for 40th Wedding Anniversary by lear jet. Excellent choice of Hotels, comfortable Day Trips not too strenuous, accompanied by an excellent, careful and knowledgeable Driver, Manos. Our Sincere Thanks to you and your team.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΕΡΕΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

1 ΜΕΡΑ

ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΜΥΚΗΝΕΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ – ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ (ΘΕΑΤΡΟ) – ΝΑΥΠΛΙΟ

2 ΜΕΡΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ – ΚΑΣΤΡΟ -ΣΠΑΡΤΗ – ΛΑΚΩΝΙΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

3 ΜΕΡΑ

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ – ΠΑΛΑΤΗ ΝΕΣΤΟΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

4 ΜΕΡΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΟΛΥΜΠΙΑ – ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ 1ων ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΑΘΗΝΑ